Food
Kookworkshops voor jong en oud
Kinderen, jongeren en volwassenen schuimen samen de markt af naar seizoensgebonden groenten en fruit.
Leren samen hoe ze een gezonde lunch klaarmaken.
Om er vervolgens samen van te genieten.
Dat is KOOKMET.
Waarom ?
Om mensen – wie ook maar wil – te tonen hoe makkelijk het is om gezond en goedkoop te koken. En omdat samen koken de ideale manier is om andere mensen te ontmoeten.
In ’t kort
Bruisende ontmoetingsplek. We installeren een lange gastentafel met meer dan genoeg plaats. En we nodigen voorbijgangers uit om mee aan te schuiven. Al is het maar voor een korte babbel.
Kans om Brussel te verkennen. De Abattoir is een unieke historische locatie. Als je niet in Brussel woont, leer je hier de stad beter kennen. Wel van Brussel? Dan is dit je kans om Kuregem te bezoeken en te zien hoe het er hier écht aan toegaat.
Fijne groepsdynamiek. Boodschappenlijstjes opstellen, inkopen doen, groenten en fruit wassen, koken, eten en opruimen: we doen het allemaal samen.
Multiculturele omgeving. Omdat iedereen mee aan tafel schuift, ontstaat er een gezellige mix van nationaliteiten.
Vegetarische maaltijden. Zo kan iedereen mee aan tafel schuiven, wat ook je geloof of overtuiging is.
Tof voor kinderen. Als je met een klas of jeugdbeweging komt, krijgen je kinderen de kans om meer te leren over gezond eten, duurzaamheid, voedselverspilling en koken. Misschien ontdekken sommigen wel een talent?
Begeleiding door chef. Onze KOOKMET-chefs vertellen eerst alles over duurzaam en seizoensgebonden eten tijdens een gezellige workshop. Daarna begeleiden ze het hakken, snijden, roeren en mixen.
Voor wie?
Scholen, bedrijven, jeugdbewegingen: alle groepen zijn welkom. Maar ook eender wie zin heeft in een lekkere lunch.
Praktische info
- CLASSIC: op vrijdag. Je gaat met de klas op tocht door de markt, koopt seizoensgroenten en -fruit en maakt er vervolgens een lekker driegangenmenu mee klaar.
- RECUP: op maandag. Je vecht samen met ons tegen voedselverspilling en maakt met de overschotten van fruit en groenten van de weekendmarkt een heerlijk menu klaar in onze Dreamkitchen.
Schrijf je hier in.
- PRO: voor bedrijven, om maandag of vrijdag. Een klas en een bedrijf gaan samen aan de slag. Je leert bij over gezond en duurzaam eten, komt meer te weten over voedselverspilling, en spreekt met mensen van verschillende nationaliteiten en culturen.
Schrijf je hier in.
- Spring gerust ook binnen in onze DREAMKITCHEN. Da’s ons restaurant in de buitenlucht waar we gezonde lunches klaarmaken voor iedereen met een hongerke. Maandag tot donderdag van 12 tot 13.30 uur.
- Kom je langs op woensdagnamiddag? Dan tref je hier van 12 tot 16 uur KETMET aan: een moment voor kinderen om zich helemaal uit te leven in de gigantische openbare ruimte van de Abattoir, dankzij goedgevulde speelkoffers en enthousiaste animatoren.
Vragen? Mail naar josephine@cultureghem.be.