pARTy-Vakantie 2024!

by | jun 13, 2024

Samenwerking Pierre de Lune

Woensdag 26 juni 14u

Op woensdag 26 juni krijgt de KETMET een pARTy-smaakje. Die dag werken we samen met Pierre de Lune. Pierre de Lune, opgericht in 1984 in de Botanique, is actief in het Brussels Gewest. Het doel is om het jonge publiek een zo rijk en gevarieerd mogelijk cultureel aanbod te bieden: hedendaagse dans, circuskunsten, muziek en synergieën tussen podiumkunsten en beeldende kunst.

De Abattoir wordt een speeltuin voor artiesten, die namiddag is de vloer van Sami Kimpe en Yacou Drabo, twee Burkinese muzikanten (link naar teaser). Zij zetten het podium in vuur en vlam en nodigen jullie uit om mee muziek te maken. Percussie op en top. Wie blijft zitten heeft ongelijk.

Na dit spektakel krijgen we dan kans om Acrobaten van “la Scie du Bourgeon” aan het werk te zien. Zij brengen hun voorstelling ‘Encore Heureux’, een verhaal over heden, toekomst en verleden. Van jong naar oud en terug. Een man en vrouw nemen jullie mee in verschillende ruimtes delen een stukje van hun verhaal.

14h : Burkina Faso Percussie met Sami Kimpe & Yacou Drabo

15h : La Scie Du Bourgeon.

Samenwerking Cinema Galeries – L’heure d’été 

maandag 15 juli tot woensdag 17 juli

Voor de 13e editie neemt het L’Heure d’Été festival je mee op reis naar Hong Kong! (link hier)

Abattoir wordt omgetoverd tot een openluchtcinema. In totaal programmeren we 8 films voormiddag voor de allerjongsten vanaf 3 jaar, in de namiddag voor kinderen vanaf 6 jaar en ‘s avonds spreken we het ruimere publiek aan.

Cultureghem zou Cultureghem niet zijn als we onze keuken niet openstellen en deze keer met een knipoog naar Hongkong. De films werden geselecteerd door onze partners en besproken met de kinderen op KETMET en ons cultuurcomité. We garanderen voor elk wat wils! 

  • Maandag  15 juli

14:00 La petite Bande +10 jaar

19:00 Shaolin Soccer

  • Dinsdag 16 juli 10:30 Piro Piro +3 jaar

14:00 La tortue rouge + 12 jaar

19:00 In de mood for love

  • Woensdag 17 juli 10:30 L’odyssée de choum + 3 jaar

14:00 Ponyo sur la falaise + 12 jaar

19:00 Le Festin Chinois

pARTy vakantiestages

Deze zomer starten ook de pARTy vakantiestages. Een 11-tal stages vinden plaats in Kuregem voor kinderen en jongeren van 3 tot 17 jaar.  Bij elke stage verkennen we een specifieke kunstdiscipline : dans, muziek, beeldend, fotografie, urban arts, … De stages richten zich naar kwetsbare gezinnen en hun kinderen die niet altijd toegang krijgen tot het reguliere aanbod.Je vindt dus geen info op de website over deze stages. Inschrijvingen gebeuren via toeleiders, organisaties die de kinderen en jongeren kennen. Huis van het Kind, CAW, Groep Intro, … hebben toegang om kinderen in te schrijven. Daar je een feestje nooit alleen geeft, zijn deze stages in samenwerking met verschillende socio- culturele organisaties uit de wijk (MUS-E Belgium, TICTAC ART centre, Leon, Cie sQuezz, Vroom, Amadeo Kollectif, Sportpret, Bhyrrr & Skate).

Ken je iemand in je omgeving die je wil toeleiden, aarzel ze niet door te sturen naar ons team Accueil op maandag en donderdag vanaf 9u.

pARTy elke woensdag creatieve ateliers op KETMET vanaf 14h

pARTy wordt mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van de VGC

Een plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar te delen waar iedereen welkom is.

Tal van acties en evenementen om de straten van Brussel terug op te eisen. 

Weet je niet waar je heen moet? ⬇

Ontdek...

Cultureghem

Het team

onze acties

Rue Ropsy Chaudron 24,
1070 Anderlecht

Een Vraag?

4 + 15 =

Onze acties zijn onderverdeeld in drie categorieën →


"Het heroveren van de publieke ruimte, door elkaar te helpen en inclusief samen te werken, met als doel een meer menselijke stad.

People

Initiatieven die mensen samenbrengen

OMTA

Verbinding maken via kunsten/ cultuur.

LOKET

Co-creëren zonder grenzen.

dreamteam

Maak deel uit van
de verandering

Space

Verbinding maken en opportuniteiten creëren

ketmet

De grootste en meest verrassende speelplek
van Brussel.

GRNS

Ontwikkel een deel-en ontmoetingsplek in
jouw buurt.

vadrouille

Verander je
straat voor 1 dag. 

Food

Gezonde voeding, dat verbindt.

dreamkitchen

Het solidair restaurant.

collectmet

Neem actie tegen voedselverspilling.

kookmet

Ontdek nieuwe
perspectieven via
de keuken. 

Hier is altijd iets te beleven!


In Cultureghem zijn er elke week evenementen. Terugkerende acties waar je altijd op kunt rekenen en tal van andere leuke evenementen.

Volgende evenementen

No event found!

Agenda

Nieuws

Spel- en waterpret!

Deze zomer brengt Cultureghem opnieuw een bruisende speelervaring naar Kuregem! Vanaf juni zijn we elke dinsdag- en donderdagnamiddag te vinden in de “Grote Hal van Molenbeek" op de oude Libelco-site langs het kanaal. We nodigen kinderen uit om hun creativiteit de...

Cultureghem trekt de stad in deze zomer!

Summer is here! Met onze MoBil en mobiele keukens trekt Cultureghem deze zomer door de stad om openbare ruimtes om te vormen tot ontmoetingsplekken, speelruimte of gewoon een plek om te chillen en samen te zijn. Samen met verschillende lokale partners en onze 'Die...

pARTy, ons nieuwe project rond kunsteducatie

pARTy is een nieuw project binnen de werking van Culturghem, het is een bruisend feest georganiseerd door Cultureghem, MUS-E Belgium en Huis van het Kind Anderlecht en transformeert kunsteducatie in Kuregem tot een smeltkroes van jeugdwerk, cultuur en welzijnswerk. We...

C PARTI op woensdag 24 april

C PARTI voor een uitzonderlijk nieuw seizoen, dus kom op 24 april 2024 naar onze feestdag! Het is de perfecte gelegenheid om de mooie dagen die eraan komen te vieren, te spelen in de openbare ruimte, goed eten en leuke momenten te delen, en vooral aan de kinderen te...

Mobilisatie tegen voedselonzekerheid: Ons voedselsysteem ligt op palliatieve zorgen!?

Als onderdeel van het festival rond Voedseltransitie “Nourrir Bruxelles” organiseert het Collectief van de Gratin de la Colère (waar Cultureghem samen met een tiental andere organisaties lid van is) een mobilisatie op 11 april om de tekortkomingen van ons...

Bekijk alle artikelen

Onze instagram

Follow on Instagram !

Nos activités sont réparties en trois catégories →


Toutes les activités présentes sur ta droite on la même vision :
Se réappropriant l’espace publique avec entraide et inclusivité afin de créer une ville plus humaine.

People

Les initiatives qui rapprochent.

OMTA

Recréer des liens à travers l’art/culture.

LOCKET

Co-créer sans limites.

dreamteam

Fais Partie du changement.

Space

Créer du lien et des opportunités.
ketmet

La plus grande et surprenante pleine de jeux de Bruxelles.

GRNS

Crée un espace de rencontre et partage dans ton quartier.

vadrouille

Transforme ta rue pour une journée.

Food

Nourriture durable qui créer du lien.
dreamkitchen

Le resto où tu peux passer de cuisinier à serveur à client.

collectmet

Prends action
contre le gaspillage alimentaire.

kookmet

Découvre d’autres perspectives à
travers la cuisine