loader image

Cultureghem 2.0

by | dec 4, 2019

 

November 2019 was voor Cultureghem bijzonder turbulent en zeer interessant. Naast onze reguliere werking gingen we naar Finland om ons te laten inspireren door lokale partners aldaar, trokken we naar het exotische Horebeke op teamweek om te bezinnen en te herbronnen en verliet Eva, oprichtster van Cultureghem, ons om te beginnen op het kabinet van de Vlaamse minister voor Brussel om zo de geleerde lessen van de afgelopen jaren om te zetten in beleid. 

 

Een hele boterham, die ons dwong om even na te denken over ons functioneren. Maar met veel trots stel ik u het team Cultureghem van 2020 aan jullie voor.

Catherine Claeys zal, nog meer dan ze dat al deed, de financiële zaken van Cultureghem behartigen terwijl nieuwe aanwinst Barbara Luypaert, die de rangen vanaf februari 2020 zal vervoegen, als Team Coach de ganse equipe naar een hoger niveau zal tillen. 

Sandra Issa, tot voor kort de prinses van ons onthaal, zal als LOKETbediende de culturele en artistieke partners die bij ons aankloppen, begeleiden om ervoor te zorgen dat zij in de beste omstandigheden hun projecten kunnen realiseren in nauwe verbinding met de rest van onze activiteiten, de site en de buurt.

Victoria De Brabandere blijft COLLECTMET in goede banen leiden en zorgt ervoor dat er vanaf april 2020 op woensdagnamiddag een open buurtkeuken bijkomt waar er tijd en ruimte is om te experimenteren met foodwaste en het delen van recepten. 

 

Aan female power zal het ons alvast niet ontbreken maar ook onze mannen blijven trouw op post.

Cem Aydogan blijft, als Coach of the City, onze mobiele tools en recepten met de stad en ver daarbuiten delen door middel van concrete acties in (semi-)publieke ruimtes. William Febiri blijft als Coach of the people ons vrijwilligersleger omkaderen en versterken en zal als Master of the Food onze smaakpapillen blijven verwonderen. En, last but certainly not least, blijft Philippe De Bont onze Master of the grounds en zal hij er voor zorgen dat KETMET en KOOKMET blijven evolueren binnen de magische wereld die Abattoir is.

 

En dan heb ik het nog niet gehad over ons trouwe Dreamteam, ons vrijwilligersleger dat dag na dag blijft groeien en steeds een prominentere plaats binnen onze werking opeist. Zij blijven de basis van alles wat we doen en dat zal in 2020 niet anders zijn.

Ik zelf neem, niet zonder trots, de handschoen op om Cultureghem te leiden en ervoor te zorgen dat ons werk relevant blijft en zich blijft ontwikkelen op het ritme van Abattoir en de stad. Een uitdaging die ik met veel liefde en plezier aanneem om samen met dit team te gaan voor het Cultureghem van de toekomst.

 

Blij kijkend naar de toekomst en vol trots,

 

Yannick Roels 

Directeur Cultureghem

Een plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar te delen waar iedereen welkom is.

Tal van acties en evenementen om de straten van Brussel terug op te eisen. 

Weet je niet waar je heen moet? ⬇

Ontdek...

Cultureghem

Het team

onze acties

Rue Ropsy Chaudron 24/48, 1070 Brussels

Rue Ropsy Chaudron 24/48, 1070 Brussels

Een Vraag?

3 + 14 =

Onze acties zijn onderverdeeld in drie categorieën →


"Het heroveren van de publieke ruimte, door elkaar te helpen en inclusief samen te werken, met als doel een meer menselijke stad.

People

Initiatieven die mensen samenbrengen

OMTA

Verbinding maken via kunsten/ cultuur.

LOKET

Co-creëren zonder grenzen.

dreamteam

Maak deel uit van
de verandering

Space

Verbinding maken en opportuniteiten creëren

ketmet

De grootste en meest verrassende speelplek
van Brussel.

GRNS

Ontwikkel een deel-en ontmoetingsplek in
jouw buurt.

vadrouille

Verander je
straat voor 1 dag. 

Food

Gezonde voeding, dat verbindt.

dreamkitchen

Het solidair restaurant.

collectmet

Neem actie tegen voedselverspilling.

kookmet

Ontdek nieuwe
perspectieven via
de keuken. 

Hier is altijd iets te beleven!


In Cultureghem zijn er elke week evenementen. Terugkerende acties waar je altijd op kunt rekenen en tal van andere leuke evenementen.

Volgende evenementen

No event found!

Agenda

Nieuws

Kom spelen op BRU’XL-ON TOUR en KETMET

BRU'XL-ON TOUR kan je bekijken als een rondreizend gezelschap dat neerstrijkt op een plaats in Brussel waar veel kinderen en jongeren zijn en daar uitpakt met een middagvullend, kleurrijk programma. Alle kinderen stromen toe en nemen deel aan workshops en ateliers...

Cultureghem festival – SAVE THE DATE

Cultureghem viert dit jaar haar 10-jarig bestaan! In 2012 werd het zaadje van onze organisatie gezaaid met een mobiele keuken in het midden van een grote overdekte markt. 10 jaar later hebben we het geluk dat we met een groot aantal geëngageerde vrijwilligers en...

Kom mee koken in onze DREAMKITCHEN

Elke week, van maandag tot donderdag, koken we heerlijke vegetarische gerechten op basis van onverkochte groenten van de markt. We maken groenteburgers, falafels, couscous en bulgur gerechten en nog veel meer. Wil je al deze recepten komen ontdekken en leren hoe je ze...

CULTUREGHEM zoekt een administratief medewerk(st)er, 4/5de, m/v/x

CULTUREGHEM WIL ... Een samenleving waar iedereen zich thuis voelt. Een samenleving waar delen een evidentie is. Een samenleving die mensen dichter bij elkaar brengt. CULTUREGHEM IS ... Een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Waar ideeën een plek vinden en van schets...

Een warme winter in onze DREAMKITCHEN

De winter is aangebroken en dat betekent lage temperaturen maar niet in onze DREAMKITCHEN!   DREAMKITCHEN en ons fantastisch Dreamteam staan vol enthousiasme klaar om jou warm te houden met de lekkerste soep en met voedzame maaltijden voor heel Brussel en...

Bekijk alle artikelen

Onze instagram

Follow on Instagram !

Cultureghem c'est ici

Contactgegevens

Ropsy Chaudronstraat 24/48, 
1070 Brussel

(0)2 556 11 79

info@cultureghem.be

5 + 9 =

Wil je deel uitmaken van de verandering?


In Cultureghem zijn er elke week evenementen. Terugkerende acties waar je altijd op kunt rekenen en tal van andere leuke evenementen.

Word vrijwilliger en zet je talenten in voor verandering en wederzijdse hulp in Brussel.

Word lid van het
DREAMTEAM

LOKET

Co-creëer zonder grenzen.

GRNS

Ontwikkel een deel-en ontmoetingsplek in
jouw buurt.

vadrouille

Transformeer
je straat voor
een dag.

partnerschap en sponsoring

ontdek
onze impact

Contact

Nos activités sont réparties en trois catégories →


Toutes les activités présentes sur ta droite on la même vision :
Se réappropriant l’espace publique avec entraide et inclusivité afin de créer une ville plus humaine.

People

Les initiatives qui rapprochent.

OMTA

Recréer des liens à travers l’art/culture.

LOCKET

Co-créer sans limites.

dreamteam

Fais Partie du changement.

Space

Créer du lien et des opportunités.
ketmet

La plus grande et surprenante pleine de jeux de Bruxelles.

GRNS

Crée un espace de rencontre et partage dans ton quartier.

vadrouille

Transforme ta rue pour une journée.

Food

Nourriture durable qui créer du lien.
dreamkitchen

Le resto où tu peux passer de cuisinier à serveur à client.

collectmet

Prends action
contre le gaspillage alimentaire.

kookmet

Découvre d’autres perspectives à
travers la cuisine