loader image

Autumn 2019 @Cultureghem!

by | sep 24, 2019

 

Beste vriend van Cultureghem,

Terwijl je de volgende dagen nog wat kan genieten van heerlijk nazomerweer bereiden wij ons toch al voor op de herfst. Geen regen of vleugje wind houdt KETMET in oktober tegen op woensdagnamiddag. Er is een nieuwe laag speellijnen geverft op de immense vloer van de overdekte markt en in samenwerking met BOZAR maken we er een bijzonder creatieve maand van voor onze ketten. Op 23 oktober sluiten we het seizoen af met een heus Bruegel-festijn en onthullen we het kunstwerk dat we dit seizoen samen hebben gemaakt.

 

In december organiseren Studio Brussel en de VRT opnieuw ‘De Warmste Week’ en ook jij kan COLLECTMET steunen, om zo nog meer onverkochte groenten en fruit van de markt op te  halen en met iedereen te delen die er nood aan heeft. Op maandag kun je dankzij Collectmet trouwens altijd aansluiten voor een kookatelier om zelf van de sfeer rond dit project te komen proeven!

 

En uiteraard is BARATTOIR er ook nog altijd op woensdagmiddag. Nog tot 23 oktober zorgen wij voor gezond eten aan de gezelligste tafel van Brussel. Vergeet niet: wij blijven buiten, dus zorg ervoor dat je een warme trui meebrengt, mocht het wat kouder worden. Wil je zelf een handje toesteken als vrijwilliger? Sluit je aan bij ons vrijwilligersteam

KOOKMET schotelt ook dit seizoen weer enkele bedrijven een onvergetelijke teambuild voor. Wil jij daar ook bij zijn, schrijf je dan in via deze link.

Intussen kan je ook mobiele keukens terugvinden in De Rand van Brussel. Onze huisdesigner Yannick Roels schudde Kastrol uit zijn mouw: een grote trailer met verschillende mobiele keukens waarmee de culturele centra uit de Zennevallei en het Pajottenland de volgende maanden en jaren al kokend gemeenschappen willen versterken. Meer info daarover vind je hier.

 

Tot slot nog dit:

  • GRNS Rode Poort krijgt er een zusje bij. De ontmoetingsplek die we in Strombeek creëerden samen met burgers en lokale partners, (check FB) krijgt nu ook navolging in Kuregem met GRNS LEO. We bouwen er een nieuwe constructie op de grens van het Lycée Leonardo Da Vinci en de buurt en maken er zo samen met tal van lokale partners, een nieuwe ontmoetingsplek van. Meer info over dit project vind je hier. Heb je zin om mee te werken of ken je zelf mensen uit de buurt? Vertel hen dat we eraan komen!

  • Trouwens, wil je onze visie over hoe publieke ruimte (opnieuw) in te vullen, te delen en te claimen, dan kun je op 22/10 in het Concertgebouw van Brugge terecht, voor de Pulse-trefdag . En ook over de grenzen kijken ze naar wat er in Brussel allemaal beweegt. Op 21 en 22/11 zijn we aan de slag in Leeds (UK) op de Child in the City International Seminar. 

 

Warme en fijne herfstmaanden!

Team Cultureghem

Een plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar te delen waar iedereen welkom is.

Tal van acties en evenementen om de straten van Brussel terug op te eisen. 

Weet je niet waar je heen moet? ⬇

Ontdek...

Cultureghem

Het team

onze acties

Rue Ropsy Chaudron 24,
1070 Anderlecht

Een Vraag?

6 + 6 =

Onze acties zijn onderverdeeld in drie categorieën →


"Het heroveren van de publieke ruimte, door elkaar te helpen en inclusief samen te werken, met als doel een meer menselijke stad.

People

Initiatieven die mensen samenbrengen

OMTA

Verbinding maken via kunsten/ cultuur.

LOKET

Co-creëren zonder grenzen.

dreamteam

Maak deel uit van
de verandering

Space

Verbinding maken en opportuniteiten creëren

ketmet

De grootste en meest verrassende speelplek
van Brussel.

GRNS

Ontwikkel een deel-en ontmoetingsplek in
jouw buurt.

vadrouille

Verander je
straat voor 1 dag. 

Food

Gezonde voeding, dat verbindt.

dreamkitchen

Het solidair restaurant.

collectmet

Neem actie tegen voedselverspilling.

kookmet

Ontdek nieuwe
perspectieven via
de keuken. 

Hier is altijd iets te beleven!


In Cultureghem zijn er elke week evenementen. Terugkerende acties waar je altijd op kunt rekenen en tal van andere leuke evenementen.

Volgende evenementen

No event found!

Agenda

Nieuws

Cultureghem zoekt een Backofficer, met kennis van boekhouden, 4/5de, m/v/x

Cultureghem vierde in 2022 haar 10de verjaardag. Al 10 jaar zijn we een warme ontmoetingsplek waar werkelijk iedereen welkom is. Na 9 jaar verlaat Cath onze organisatie om een nieuwe droom te realiseren, en zijn we op zoek naar een Backofficer, met kennis van...

Cultureghem zoekt een financieel en administratief medewerk.st.er, 4/5de, m/v/x

Cultureghem vierde in 2022 haar 10de verjaardag. Al 10 jaar zijn we een warme ontmoetingsplek waar werkelijk iedereen welkom is. Na 9 jaar verlaat Cath onze organisatie om een nieuwe droom te realiseren, en zijn we op zoek naar een financieel en administratief...

CULTUREGHEM takes off – C TA FÊTE

(c) foto Ivan Put Hou je klaar voor woensdag 26 april 2023! Herinner je je ons feest voor het 10-jarig bestaan van Cultureghem nog? Op 26 april zorgen we opnieuw voor een feestelijke aftrap, maar nu van een nieuw Cultureghem Seizoen! Van 9u tot 12u koken we met z’n...

Vrienden van Cultureghem Fonds

Vanaf nu zijn giften aan Cultureghem fiscaal aftrekbaar dankzij het Vrienden van Cultureghem Fonds

HOW TO OMTA tussenstand

Hoe vergroten we de eigenaarschap van burgers over de publieke ruimte door diens culturele programmatie volledig in handen te leggen van haar gebruikers? Met OMTA willen we culturele interventies delen met mensen voor wie toegang tot cultuur geen evidentie is. Met het...

Bekijk alle artikelen

Onze instagram

[instagram feed="26699"]

Follow on Instagram !

Nos activités sont réparties en trois catégories →


Toutes les activités présentes sur ta droite on la même vision :
Se réappropriant l’espace publique avec entraide et inclusivité afin de créer une ville plus humaine.

People

Les initiatives qui rapprochent.

OMTA

Recréer des liens à travers l’art/culture.

LOCKET

Co-créer sans limites.

dreamteam

Fais Partie du changement.

Space

Créer du lien et des opportunités.
ketmet

La plus grande et surprenante pleine de jeux de Bruxelles.

GRNS

Crée un espace de rencontre et partage dans ton quartier.

vadrouille

Transforme ta rue pour une journée.

Food

Nourriture durable qui créer du lien.
dreamkitchen

Le resto où tu peux passer de cuisinier à serveur à client.

collectmet

Prends action
contre le gaspillage alimentaire.

kookmet

Découvre d’autres perspectives à
travers la cuisine