NIEUWSBRIEF HERFST 2018

NIEUWSBRIEF HERFST 2018

Beste vrienden van Cultureghem,

 

Niet zonder trots heeft het hele Cultureghem-team deze week de PYBLIK-prijs gekregen. De PYBLIK-prijs is een tweejaarlijkse onderscheiding die ‘goeie Brusselse praktijken inzake publieke ruimte’ in de kijker zet. Dit jaar lag de focus op het belevingsaspect van deze ruimte en ‘op welke manier ze worden waargenomen, toegeëigend én de sociale cohesie versterken’.

 

Ondanks de enorme concurrentie – in Brussel wordt écht werk gemaakt van het invullen en delen van publieke ruimte – loofde de jury Cultureghem omdat “Het project speelt met de grens tussen activatie en inrichting. Het is een intense openbare plek die vandaag nog steeds een privé statuut heeft, een bescheiden en inventief transformatieproces is een eerste markante steen dankzij de vanzelfsprekendheid van zijn acties en het delen van de ruimte.”

 

Dear Hunter maakte voor ons dit observatieverslag als toemaatje bij de prijs.

Meteen willen we van deze nieuwsbrief gebruik maken om jullie allemaal uit de grond van ons hart te bedanken voor jullie steun, jullie enthousiasme en jullie geloof in wat we elke dag doen met Cultureghem.

De PYBLIK-prijs is alvast een nieuwe aanmoediging om onze reis voort te zetten.

 

 

We starten aan de laatste maand KETMET van het seizoen. Je kan dus nog tot en met 24 oktober elke woensdag komen spelen en/of genieten van een heerlijk en gezond bord van Chef Etna op basis van de recup van de markt.

Op woensdag 3 april 2019 geven we de KICK-OFF van seizoen 2019.

 

 

KOOKMET heeft er sinds september een zusje bij: KOOKMET Recup. Samen leren creatief koken met de onverkochte groenten en fruit van de markt en daarna tafel en kookkunsten delen met mensen met honger. Het nieuwsblad schreef er alvast volgend artikel over.

Om je even in de sfeer van KOOKMET onder te dompelen, klik je hier voor een reportage die Bruzz deze maand over ons maakte.

Op 19/10 kan je deelnemen aan een KOOKMET special in het kader van de rencontres GOOD FOOD. Alle info daarover vind je hier.

 

 

We kijken met intense en gemengde gevoelens terug naar ons project KOOKMET Zonder Grenzen. Drie maanden lang trokken we met een volgeladen FarmTruck richting Maximiliaanpark. We maakten er samen met de mensen in en rond het park soep met onverkochte groenten van COLLECTMET. Voor velen een beklijvende ervaring. Naast soep, deelden we ook heel wat verhalen en leerden we vooral heel wat nieuwe mensen kennen. Mensen op de vlucht.

Jiyed, een van onze vrijwilligers die er elke maandag opnieuw bij was, maakte voor ons dit verslag over zijn ervaringen in en rond het park.

Andere verhalen verzamelden we op deze website.

Dit project kwam tot stand dankzij de financiële steun van de Koning Boudewijnstichting.

 

 

Wil je Cultureghem steunen? Dat kan! Vecht met ons mee tegen voedselverspilling en armoede in Brussel.

Dit jaar is ons project COLLECTMET een van de vele goede doelen tijdens De Warmste Week. Een actie registreren doe je hier. Steek je liever zelf de handen uit de mouwen, kom dan langs op zondag om samen met ons DreamTeam vrijwilligers onverkochte groenten en fruit op te halen bij de marktkramers. Hoe dat werkt, lees je hier.

 

Wij vliegen er vandaag weer in. Net als gisteren. En morgen ook.

 

Warme groet,

Team Cultureghem

 

Onze NB vind je ook onine hier.

Een reactie achterlaten