Je bekijkt nu Dank u DREAMTEAM!

Dank u DREAMTEAM!

Het begint altijd op een zondag: het trekken en sleuren, het sorteren en recupereren van vergeten en onverkochte groenten; met veel geduld, mankracht en een goed humeur afgedankte maar nog kostbare voedingsmiddelen verzamelen om ze een nieuw leven te geven.

Dan volgt de grote dans in de keuken: handen die schillen, snijden, wassen en evenveel liefde als kruiden strooien in de heerlijke vegetarische gerechten die 4 dagen per week onder ons groot dak worden bereid en gedeeld. En dan zijn er zij die de kleurrijke kommetjes elke dag vullen met heerlijke soep. Zij die de voedselpakketten op maandag samenstellen en uitdelen. Zij die spelen, tekenen, gooien, boksen en de ketjes begeleiden in hun wekelijks spel en leerproces op woensdag. 

En dan hebben we het nog niet gehad over al die dansende en springende voeten, die ons de kou van de winter doen vergeten. En al die handen die geduldig bouwen aan de grote droom van Cultureghem, al die harten die onze potten doen draaien, al die zonnige glimlachen die de grillen van onze Brusselse hemel trotseren om elke dag opnieuw een oase van menselijke warmte te creëren, waar iedereen zijn of haar plaats in kan vinden. 

De cartesianen onder jullie vragen zich misschien af: hoeveel handen, voeten en harten zijn er zo achter de schermen van Cultureghem? En wat doen ze met al die vreugdevolle energie? 

TADAAAA.. hieronder vind je een aantal antwoorden om U tegen te zeggen:

  • Sinds het begin van dit jaar zijn er bij Cultureghem 12.969 uren vrijwilligerswerk verricht. Dat is net zo lang als de tijd die je nodig hebt om rond de wereld te lopen.
  • Onze kampioen heeft op zijn eentje 600 vrijwilligersuren verzameld! Dat is de tijd die je nodig hebt om alle wereldbekerwedstrijden 6 keer te bekijken. 

Deze kostbare tijd die aan Cultureghem wordt gegeven, stelt ons in staat om:

  • 450 kinderen per maand te verwelkomen, dat zijn 41 voetbalteams.
  • 200 liter soep per week te bereiden, het equivalent van een goed warm bad dat je tot op de rand vult. 
  • 15.000 kg onverkochte groenten en fruit per maand op te halen, of 4 Aziatische olifanten.

Voor dit alles (en veel meer) zijn wij uiterst trots op ons magisch DREAMTEAM! Graag bedanken wij hen met dit gedicht van Maud Vanhauwaert, in samenwerking met het Festival Les Voix en Ville 2021.

Een reactie achterlaten