Je bekijkt nu Dit was LaboOMTA!

Dit was LaboOMTA!

Wij geloven in de verbindende kracht van kunst in de publieke ruimte. Daarom lanceerden we in 2021 OMTA: de Open Meeting Space for Temporary Art. Cultureghem werkt haar culturele poot uit om ook artiesten structureel een plek te geven op onze site. 

Van juni tot oktober experimenteerden we met “LaboOMTA”: we toverden de Abattoir om tot een open ontmoetingsruimte, waar de toevallige passant geraakt en bevraagd kon worden door verschillende artistieke interventies. We hebben zowel zélf projecten op poten gezet als samengewerkt met verschillende culturele partners in de stad; gaven een podium aan Belgische en internationale artiesten zowel als aan ons eigen dreamteam; lieten ons zowel overdag als ‘s avonds meeslepen door de magie van de kunsten.  

In deze aftermovie krijg je een glimp van onze culturele zomer! 

Wij willen héél graag allle partners bedanken die onze culturele zomer mogelijk maakten! 

Bijzonder veel dank aan

Ara vzw (Les Choux de Bruxelles), Artemix, BOZAR, BXL Refugees / Plateforme Citoyenne de Soutien aux Réfugiés, Circularium, Cinéma Galeries, Circus Zonder Handen, Bea Borgers Photography, Chair Mahmoud Darwish, Eastman, GC De Kriekelaar, GC De Rinck, Kunstenfestivaldesarts, Lasso / Move it Kanal, La Monnaie / De Munt, Less Walls / The City is Our Playground, Lettres en Voix, LezArts Urbains, Mus-e, Ne Mosquito Pas, Orfeo Art, Radio Panik, Textilarium Bxl en Théâtre National de Wallonie-Bruxelles. 

LaboOMTA werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Nationale Loterij en Gemeente Anderlecht / 1070 Cultuur. 

OMTA gaat nu even in winterslaap. We trekken ons even terug om de zomer te laten bezinken, om grondig te evalueren en om onze volgende stappen te vorm te geven. Vanaf februari 2022 staan we terug paraat om artistieke interventies te onthalen op onze site. 

Vragen? anne@cultureghem.be

Met dank aan

Een reactie achterlaten