Nieuws

COLLECTMET DELIVERIES deelt gezonde voeding met mensen in nood. En waar voedsel essentieel is, vinden we dat er meer kan en moet gebeuren. 
We lanceren daarom RECUP'ART!
 

De gevolgen van de Coronacrisis sloegen hard toe voor vele Brusselaars. Heel wat mensen slaagden er niet meer in om eten op tafel te zetten voor henzelf of hun gezin. Daarom hebben Cultureghem en Samenlevingsopbouw Brussel de handen in elkaar gestaan en Food Share Platform Abattoir opgericht.
 

 
Beste Brusselaar,
KETMET IS TERUG, in een nieuw jasje!
 
Vanaf woensdag 1 juli lanceren wij speciaal voor jullie KETMET RESSORT!
De plek die jullie al kennen (Abattoir) met het materiaal dat jullie al gewoon zijn (onze PLAYBOXEN), maar dan in een nieuw jasje!
 

CULTUREGHEM WIL ...

  • Een samenleving waar iedereen zich thuis voelt.
  • Een samenleving waar delen een evidentie is.
  • Een samenleving die mensen dichter bij elkaar brengt.

CULTUREGHEM IS ...

Collectmet Deliveries Team

COLLECTMET DELIVERIES blijft uitbreiden;  in 5 weken tijd van 135 personen naar meer dan 500 personen die gezonde voedselpakketten per fiets geleverd krijgen. Op maandag 4 mei 2020 overhandigt en test minister Benjamin Dalle de splinternieuwe fietsen waardoor het aantal leveringen in dezelfde tijdspanne kan verdubbelen.
 

Bedankt iedereen! Zo veel financiële en warme steun geeft ons een enorme energieboost. Dankzij de steun via onze growfunders bereikten we meer dan de gehoopte 10.000€. Dankzij deze steun en die van KBS konden we COLLECTMET deliveries opstarten. Dankzij vele berichtjes, tekeningen en bedankingen ter plaatse wisten we dat onze leveringen geapprecieerd werden. Heel veel dank voor al die steun! Het sterkt ons om verder te doen. 

De komende weken organiseren we samen met samenlevingsopbouw Brussel op Abattoir een alternatief voedseldeelplatform om een 600-tal mensen in bijzonder kwetsbare situatie te voorzien van gezonde voedselpakketten. De weinige voedseloverschotten zijn onvoldoende, daarom vragen we je hulp! 
Steun ons project via: growfunding.
 
Ondertussen:
#BlijfInUwKot
#StaySafe #StayHome
#samentegencorona  #tousensemble #contrecorona #strongtogether  

In tijden waarop markten verdwijnen, voedseloverschotten schaars zijn en mensen in hun kot moeten blijven, brengen wij gezond eten naar de mensen thuis.
 
De laatste weken waren voor iedereen bijzonder. Naast KOOKMET en KETMET zagen we ook de grootste markt van Brussel tijdelijk verdwijnen. Naast een enorm gemis aan leven en gezelligheid wil het wegvallen van de markt ook zeggen dat COLLECTMET de komende weken niet kan rekenen op haar overschotten. 
 

COLLECTMET wordt COLLECTMET DELIVERIES
In tijden waarop markten verdwijnen, voedseloverschotten schaars zijn en mensen in hun kot moeten blijven, brengen wij gezond eten naar de mensen thuis. De laatste weken waren voor iedereen bijzonder. Naast KOOKMET en KETMET zagen we ook de grootste markt van Brussel tijdelijk verdwijnen. Naast een enorm gemis aan leven en gezelligheid wil het wegvallen van de markt ook zeggen dat COLLECTMET de komende weken niet kan rekenen op haar overschotten.

Boksbox

Ook in 2020 beweegt er heel wat op Cultureghem en dat mag letterlijk genomen worden. Onze playboxen verlaten hun thuisbasis om elders in de stad een interventie uit te voeren. Met de fiets of in een camionette worden deze toffe boxen en mobiele keukens vervoerd om de plek waar ze belanden om te toveren tot speel-, kook- en ontmoetingsruimte.

Pagina's