Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /data/sites/web/cultureghembe/www/includes/menu.inc).

FOOD SHARE PLATFORM ABATTOIR

De gevolgen van de Coronacrisis sloegen hard toe voor vele Brusselaars. Heel wat mensen slaagden er niet meer in om eten op tafel te zetten voor henzelf of hun gezin. Daarom hebben Cultureghem en Samenlevingsopbouw Brussel de handen in elkaar gestaan en Food Share Platform Abattoir opgericht.
 
Concreet willen we gedurende de maanden juli-september-augustus een groot aantal Brusselaars voorzien van gezonde voedselpakketten. Mensen met of zonder papieren, met of zonder dak boven het hoofd, met of zonder kinderen, ... kortom iedereen die er nood aan heeft, zonder onderscheid.
 
We willen niet zomaar eten uitdelen. Gezonde voeding zou een basisrecht moeten zijn voor iedereen en we willen dit opnieuw centraal stellen.
 
Voor onze bedeling vinden we het bovendien erg belangrijk om contact te leggen met mensen in een kwetsbare positie. Het moment van de voedselbedeling willen we aangrijpen om te polsen welke andere noden ze hebben, een luisterend oor te bieden, door te verwijzen, enz. Daarom willen we zo veel mogelijk samenwerken met partnerorganisaties die dicht bij hun mensen staan. Idealiter organiseren we de voedselbedeling zo veel mogelijk gedecentraliseerd op de plekken die mensen kennen, en waar ze de hulpverleners, vrijwilligers, sociaal werkers kennen en vertrouwen.
 
We zijn geen Voedselbank en hebben ook niet de ambitie om permanent aan voedselbedeling te doen. Wel willen we in deze moeilijke periode, waarin vele reguliere initiatieven noodgedwongen hun activiteiten moesten opschorten, een tijdelijk antwoord bieden waarbij gezonde voeding centraal staat en dat dicht genoeg bij de mensen staat.
 
Als je vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren.