Our offer

Cultivating urban space

KETMET

KOOKMET

COLLECTMET

LOKET

GRNS

BARATTOIR

De projecten van Cultureghem vertrekken vanuit een plek, niet vanuit een specifieke doelgroep of vanuit een bepaald beleidsdomein. Wij doen wat we doen, omdat daar op dat moment vraag naar is. Wij zijn plekwerkers.

Naast het (her)gebruik van steeds opnieuw dezelfde ruimte, breien we een rode draad doorheen alle projecten: we verbinden en linken, bundelen verhalen en maken er een geheel van. Hiervoor hebben we 2 tools voor uitgewerkt: mobiele speelkoffers, PLAYBOXEN en Mobiele Keukens.

  • PLAYBOX is dé tool om samen te spelen op KETMET (KET: kind in het Brussels en MET: markt in het Brussels)
  • Mobiele keukens worden gebruikt voor KOOKMET, ons lievelingsinstrument om mensen samen te brengen.

Beide tools worden ter beschikking gesteld via ons LOKET voor individuen en organisaties die hun ideeën waar willen maken of hun talenten willen gebruiken voor gedeelde ruimtes zoals een markt, een straat of een stad.

Sommige projecten die via ons LOKET zijn binnengekomen bij ons, werden verder uitgebouwd tot autonome projecten. Ontdek Collectmet, die tegen voedselverspilling werkt en groenten en fruit van de zondagmarkt uitdeeld aan mensen die het nodig hebben en GRNS, waar men experimenteert met publieke ruimtes.

Cultureghem vertaalt al haar activiteiten naar een pedagogisch gericht aanbod. Ontdek dit hier

Voor meer info kan je terecht bij info@cultureghem.be.