Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /data/sites/web/cultureghembe/www/includes/menu.inc).

Cultureghem opent WINTERKETMET

WINTERKETMET

Als je ‘s morgens de deur achter je dichttrekt, voel je het aan je handen, voel je het aan je neus. Winter is coming. Nu al draait de Brusselse Winteropvang overuren om niet alleen daklozen een warm bed aan te bieden tijdens koude nachten, maar ook gezinnen met kinderen de nodige bescherming en veiligheid te bieden. Cultureghem en haar partners voegen daar vanaf vandaag speeltijd aan toe: WINTERKETMET op woensdagnamiddag.
 
De nachtopvang in Brussel duurt van zes uur  ’s avonds tot acht uur ’s ochtends. Overdag worden de opvangcentra schoongemaakt. Dakloze gezinnen kunnen overdag wel van de opvang blijven gebruikmaken. Een einddatum voor het winterplan heeft Samusocial nog niet vastgelegd. De kerntaak van Samusocial  is om die kwetsbare kinderen een warm nest aan te bieden. Maar ook zij hebben recht op spelen en op kind zijn.
 
Cultureghem sloeg daarom de handen in elkaar met Samusocial, HOBO, de lerarenopleiding Odisee en eerstejaars-studenten sociaal werk van de EHB en UCLL om ook die kinderen en hun ouders spelvreugde, ontspanning en een lekkere maaltijd aan te bieden op woensdagnamiddag.
 
De voorbije jaren hebben wij een unieke expertise opgebouwd om Brusselse kinderen uit allerlei milieus samen te brengen. Vanaf vandaag gaan we een stap verder in die richting.
 
Kwetsbare gezinnen zonder dak boven hun hoofd bieden wij zo de ruimte om te ontspannen. En hun kinderen de nodige ruimte om plezier te maken. De nachten zijn koud, maar dat zijn de dagen ook. En die duren lang, als er geen school is. De mix van spelen, creativiteit, gezond koken én eten op de grootste overdekte speelplaats van Brussel slaat aan. Hier is plaats genoeg op woensdagnamiddag. En als je dat ook nog eens kunt koppelen aan ervaring opdoen voor studenten die over enkele jaren in onze stad aan de slag willen, is dat een win-win-situatie voor iedereen.
 
Wil jij ook komen spelen? Dat kan! Speel met ons mee of rol zelf een PLAYBOX naar buiten en nodig anderen uit met je mee te spelen. WINTERKETMET is een ontmoetings- en speelplek voor iedereen!
 
WINTERKETMET IS

  • een hele winter lang voor gezinnen uit de Brusselse Winteropvang én hun vrienden
  • elke woensdagnamiddag van 14u tot 17u
  • tot eind maart, maar indien nodig verlengd

 
Winterketmet is er dankzij de steun van Welzijnszorg.
#SamenTegenArmoede
 
Meer info?
Philippe@cultureghem.be