Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /data/sites/web/cultureghembe/www/includes/menu.inc).

GRNS

Met GRNS gaan we op zoek naar nieuwe plekken. De grens tussen Brussel en Vlaanderen, de grens tussen een school en de buurt errond, de grens tussen mensen in gedeelde plekken...

We gaan op zoek naar hoe we van zichtbare en onzichtbare grenzen, ontmoetingsplekken kunnen maken. Hoe we de grens kunnen gebruiken om mensen niet van elkaar weg, maar naar elkaar toe te brengen.

GRNS is meer dan een taalgrens, meer dan een geografische of emotionele grens, GRNS is ook een grijns. Een glimlach, soms liefdevol, soms spottend, een grijnzen om stippellijnen op papier die vaak nog te ver weg staan van de realiteit. Het is onze zoektocht om die realiteit op een eenvoudige manier te verduidelijken, te visualiseren.

GRNS is een zoektocht naar die plekken. Na een eerste project op Abattoir, gaan we op zoek naar nieuwe uitdagingen, nieuwe linken, nieuwe gronden, een nieuwe inspiratiebron. Eens wij een geschikte locatie vinden, of de locatie ons, gaan we met die plek aan de slag. Nooit alleen, altijd met lokale partners en met mensen. We testen onze recepten van Abattoir uit en experimenteren met nieuwe ingrediënten.

We betrekken partners, spelen de rol van matchmaker, pakken de plek samen met omwonenden en gebruikers aan. Aan het einde van het traject laten we een spoor achter. Geen grijze stippellijn, geen barelen of checkpoints, maar een lichtbaken, een vuurtoren. Een ruimte die mensen aantrekt, ontmoeting faciliteert.