ONS AANBOD

Cultivating urban space

De projecten van Cultureghem vertrekken vanuit een plek, niet vanuit een specifieke doelgroep of vanuit een bepaald beleidsdomein. Wij doen wat we doen, omdat daar op dat moment vraag naar is. Wij zijn plekwerkers.

Naast het (her)gebruik van steeds opnieuw dezelfde ruimte, breien we een rode draad doorheen alle projecten: we verbinden en linken, bundelen verhalen en maken er een geheel van. Hiervoor hebben we 2 tools voor uitgewerkt: mobiele speelkoffers, PLAYBOXEN en Mobiele Keukens.

  • PLAYBOX is dé tool om samen te spelen op KETMET (KET: kind in het Brussels en MET: markt in het Brussels)
  • Mobiele keukens worden gebruikt voor KOOKMET, ons lievelingsinstrument om mensen samen te brengen.

Beide tools worden ter beschikking gesteld via ons LOKET voor individuen en organisaties die hun ideeën waar willen maken of hun talenten willen gebruiken voor gedeelde ruimtes zoals een markt, een straat of een stad.

Sommige projecten die via ons LOKET zijn binnengekomen, werden verder uitgebouwd tot autonome projecten. Ontdek COLLECTMET, die tegen voedselverspilling werkt en elke week de onverkochte groenten en fruit van de zondagmarkt verwerkt in onze Dreamkitchen en uitdeelt aan mensen die het nodig hebben en GRNS, waar men experimenteert met publieke ruimtes.

Elke woensdag van begin april tot eind oktober ben je welkom voor een gezonde en goedkope lunch met 100% vegetarische en veganistische gerechten. We werken met 100% recup groenten. Kom naar ons pop-up restaurant BARATTOIR waar je kan chillen, proeven van onze wereldkeuken en uitkijken over KETMET. 

Voor meer info kan je terecht bij info@cultureghem.be.