Je bekijkt nu OMTA – Open Meeting Space for Temporary Art

OMTA – Open Meeting Space for Temporary Art

Wij geloven in de magie, de schoonheid en de verbindende kracht van de kunsten. Daarom willen we de komende jaren van het cultureel braakliggend terrein van de Abattoir een open ontmoetingsplek maken voor iedereen, ook voor artiesten! Met OMTA (Open Meeting Space for Temporary Art) formaliseren wij onze wil om onze site om te toveren tot een open ontmoetingsplek voor de (tijdelijke) kunsten: een plek waar de toevallige passant van de markt geraakt en bevraagd kan worden door de kracht van de kunsten! 

Hierbij willen we vooral trouw blijven aan onze rol in de stad: Brussel heeft een uitzonderlijk groot, divers en kwalitatief cultureel aanbod. Cultureghem wenst geen extra cultuurhuis te worden. Wij willen inzetten op waar wij meesters in zijn: verbinding, laagdrempeligheid en participatie! Kunstenaars uitnodigen, omkaderen, financieel & productioneel ondersteunen voor het creëren van projecten die de wereld en de stad in vraag stellen, dát is de rol van onze kunsthuizen, cultuur- en gemeenschapscentra. Daarom, lanceren wij een OPEN CALL naar het kunstenveld om samen een win-win situatie te creëren! 

LaboOMTA

In de zomer van 2021 willen wij alvast tonen wat onze fantastische site te bieden heeft op vlak van de kunsten: we toveren de overdekte markt tijdelijk om tot een concertzaal, een openluchtcinema, een seminariezaal of een exporuimte. We testen de eerste partnerschappen uit en leggen de eerste steen van OMTA.

Houd onze website in de loop van juni in de gaten voor het volledige programma!

Meer info: anne@cultureghem.be

Een reactie achterlaten