RECUP’ART

RECUP’ART

In deze barre corona tijden hebben we nood aan voedsel, maar ook aan schoonheid en voeding voor onze geest. Daarom initieerden we deze zomer het project RECUP’ART, waarbij we aan artiesten vroegen om hun werk met ons te delen, om ze aan onze voedselpakketten te kunnen toevoegen.

We ontvingen in de loop van de herfst meer dan 440 kunstwerken van 28 verschillende artiesten van over heel Europa! Deze werken werden op maandag 7 december aan meer dan 170 families en onze fantastische vrijwilligersploeg uitgedeeld. Na het ophalen van een voedselpakket, konden mensen ook een artistieke verrassing meenemen naar huis!

We verdeelden tekeningen, collages, DIY-kits voor kinderen, originele fotoprints, enz. Via een aantal vragen over hun idee van kunst, probeerden we mensen te “matchen” met een specifiek kunstwerk. Alle werken werden ingepakt – en zo bleef het werk dat je meekreeg een fijne eindejaarsverrassing!  We hopen via dit initiatief wat schoonheid en inspiratie binnen te brengen in huiskamers van mensen voor wie toegang tot kunst geen evidentie is!

We nodigen iedereen van harte uit om zowel met ons als met de artiesten virtueel in dialoog te gaan over het werk dat ze ontvingen via Whatsapp (+32 495 49 89 54) of Slack!

RECUP’ART is mogelijk gemaakt dankzij de steun van het European Cultural Foundation en van Elke Roex, Schepen van Cultuur, Jeugd en Samenlevingsopbouw, Burgemeester Fabrice Cumps en het schepencollege van de gemeente Anderlecht.

Meer info: anne@cultureghem.be 

Een reactie achterlaten