HET RECHT OP VOEDING, EEN ILLUSIE VOOR VELEN

HET RECHT OP VOEDING, EEN ILLUSIE VOOR VELEN

Collectmet

De 3 ton onverkochte groenten en fruit ingezameld op de markt is op maandag gedeeld met 150 gezinnen en tal van sociale partnerorganisaties.

Ons fantastisch keukenteam maakte warme, voedzame soep voor Réseau ADES die deze deelt met mensen in nood.

In 2020 delen we vanuit onze grote frigo meer dan 300 ton groenten en fruit met iedereen die daar nood aan heeft. Omdat we merken dat het nodig is. Samen met vele partners over heel de stad.

Cultureghem wil een warme plek zijn maar loopt tegen de grenzen van zijn eigen kunnen aan.

In het jaar waarin de World Food Program een nobelprijs krijgt voor zijn strijd tegen honger in de derde wereld, schuiven in de hoofdstad van Europa, voor de tweede maal dit jaar, week na week meer mensen aan in de koude op zoek naar eten.

De crisis stelt alles nog scherper, en verplicht ons zelf tot afstand in tijden waar nabijheid en warmte de enige menselijke antwoorden zijn. De problemen zijn echter structureel, ze zijn gekend, maar blijven onopgelost. Elke winter opnieuw staan we versteld dat er te weinig bedden zijn voor daklozen (cfr dokter van de wereld), En voor de tweede keer dit jaar wordt ons beenhard duidelijk gemaakt dat het recht op voeding voor velen een illusie blijft.

Wij zoeken verder naar oplossingen op onze manier, En blijven bereid om samen na te denken over het recht op voeding voor iedereen in onze stad. Maar denken vooral: dit moet beter kunnen

Wij vragen u daarom met de hoogste aandrang om dit probleem niet langer links te laten liggen maar aan te pakken. En om samen met alle betrokken partijen duurzame antwoorden te bedenken, met oog voor iedereen.

Een reactie achterlaten