Je bekijkt nu RECUP’ART – bekendmaking van de artiesten!
© Adina Ionescu-Muscel

RECUP’ART – bekendmaking van de artiesten!

Deze zomer hebben we met de steun van de European Cultural Foundation een oproep gedaan om “kunst te recupereren”. Het idee was om Europese kunstenaars uit te nodigen om in hun archief te duiken, op zoek naar werk(en) om te delen met alle mensen die van Abattoir zo’n mooie plek maken! Op die manier wil Recup’Art kunst toegankelijk maken voor iedereen – vooral voor wie de toegang tot cultuur niet vanzelfsprekend is. In tijden van coronacrisis, wil het project de kunstenaars economisch ondersteunen en hun werken verspreiden om te benadrukken dat we niet alleen zijn, achter gesloten deuren!

Met grote trots meldenwij hieronder de artiesten van Recup’Art:

Adina Ionescu-Muscel (BE), Alexandre Dang (BE), Anne-Louise Bosmans (BE), Araki Koman (BE), Audrey Ickx (BE), Brut Carniollus (SI), Cam Stass (BE), Camille Toussaint Illustration (BE), Coulemelle asbl (BE), Gerben Hermanus (NL), Isabelle Reynders (BE), Larissa Viaene & Nousjka Daniëls (BE), Lauren Jaye Squires (NL), Lina Manousogiannaki (BE), Marina-Evelina Cracana (SE), Matteo Rosa (SE), Michael Morgan (UK), Mirjam Siim (PT), Noelle Genevier (UK), Oksana Liazina (DE), Pierre Lavachery (BE), Sobiepanna (PL), Stefanie Schairer (DE), Tito Senna (PT), Virginie Aerts (BE), X. hale (BE) en Zita Christie (NL).

Alles samen kunnen we dankzij deze kunstenaars en de European Cultural Foundation meer dan 400 werken verdelen! De verdeling van de werken zal eind november beginnen. De werken zullen gedeeld worden op de markt van de Abattoir. We zullen er een Recup’Art-stand opzetten, met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen. Marktbezoekers, buurtbewoners en toevallige passanten kunnen er – gratis – een kunstwerk komen ophalen om mee naar huis te nemen!
Meer informatie: anne@cultureghem.be

Een reactie achterlaten