COLLECTMET wordt COLLECTMET DELIVERIES

COLLECTMET wordt COLLECTMET DELIVERIES

In tijden waarop markten verdwijnen, voedseloverschotten schaars zijn en mensen in hun kot moeten blijven, brengen wij gezond eten naar de mensen thuis.

 

De laatste weken waren voor iedereen bijzonder. Naast KOOKMET en KETMET zagen we ook de grootste markt van Brussel tijdelijk verdwijnen. Naast een enorm gemis aan leven en gezelligheid wil het wegvallen van de markt ook zeggen dat COLLECTMET de komende weken niet kan rekenen op haar overschotten. 

 

Daarom slaan we de handen in elkaar om een alternatief op te zetten. Met de financiële steun van de Koning Boudewijnstichting lanceren we: COLLECTMET DELIVERIES. Een samenwerking met Samenlevingsopbouw Brussel en tal van andere organsiaties. De komende weken organiseren we op Abattoir een alternatief voedseldeelplatform om elke week een 600-tal mensen in bijzonder kwetsbare situatie te voorzien van gezonde voedselpakketten. 

 

Naast voedseloverschotten, halen we ook verse groenten en fruit bij de marktkramers van Abattoir. We leveren per elektrische bakfiets bij de gezinnen thuis om contact zo beperkt mogelijk te houden en rekenen op een netwerk van vrijwillige chauffeurs om de grotere leveringen te doen. Zo hopen we de komende 8 weken 33 000 dagporties hoogstnoodzakelijke porties aan de man of vrouw te brengen.

 

Wil je zelf ook een project indienen bij de KBS? Dat kan nog. Meer info vind je hier. https://www.kbs-frb.be/nl/Activities/Calls/2020/2020_03_20_CF

Zelf handen uit de mouwen steken of voeten op de pedalen? Laat het ons hier weten: https://forms.gle/dSCzQUCB9Kb12uKK7

Ondersteun ons via growfunding: https://growfunding.be/nl/bxl/collectmetdeliveries?archived=true&fbclid=IwAR202qTDPoQZb9ZLIGhQRCpFIj1MCDyp6xfESnxNrf9LRnKqiW56dZ97O6M

 

Ondertussen:

#BlijfInUwKot

#StaySafe #StayHome

#samentegencorona  #tousensemble #contrecorona #strongtogether  

#foodwastewarriors 

#bxl #bxlmabelle

#covid_19 

Een reactie achterlaten