Autumn 2019 @Cultureghem!

Autumn 2019 @Cultureghem!

 

Beste vriend van Cultureghem,

Terwijl je de volgende dagen nog wat kan genieten van heerlijk nazomerweer bereiden wij ons toch al voor op de herfst. Geen regen of vleugje wind houdt KETMET in oktober tegen op woensdagnamiddag. Er is een nieuwe laag speellijnen geverft op de immense vloer van de overdekte markt en in samenwerking met BOZAR maken we er een bijzonder creatieve maand van voor onze ketten. Op 23 oktober sluiten we het seizoen af met een heus Bruegel-festijn en onthullen we het kunstwerk dat we dit seizoen samen hebben gemaakt.

 

In december organiseren Studio Brussel en de VRT opnieuw ‘De Warmste Week’ en ook jij kan COLLECTMET steunen, om zo nog meer onverkochte groenten en fruit van de markt op te  halen en met iedereen te delen die er nood aan heeft. Op maandag kun je dankzij Collectmet trouwens altijd aansluiten voor een kookatelier om zelf van de sfeer rond dit project te komen proeven!

 

En uiteraard is BARATTOIR er ook nog altijd op woensdagmiddag. Nog tot 23 oktober zorgen wij voor gezond eten aan de gezelligste tafel van Brussel. Vergeet niet: wij blijven buiten, dus zorg ervoor dat je een warme trui meebrengt, mocht het wat kouder worden. Wil je zelf een handje toesteken als vrijwilliger? Sluit je aan bij ons vrijwilligersteam

KOOKMET schotelt ook dit seizoen weer enkele bedrijven een onvergetelijke teambuild voor. Wil jij daar ook bij zijn, schrijf je dan in via deze link.

Intussen kan je ook mobiele keukens terugvinden in De Rand van Brussel. Onze huisdesigner Yannick Roels schudde Kastrol uit zijn mouw: een grote trailer met verschillende mobiele keukens waarmee de culturele centra uit de Zennevallei en het Pajottenland de volgende maanden en jaren al kokend gemeenschappen willen versterken. Meer info daarover vind je hier.

 

Tot slot nog dit:

  • GRNS Rode Poort krijgt er een zusje bij. De ontmoetingsplek die we in Strombeek creëerden samen met burgers en lokale partners, (check FB) krijgt nu ook navolging in Kuregem met GRNS LEO. We bouwen er een nieuwe constructie op de grens van het Lycée Leonardo Da Vinci en de buurt en maken er zo samen met tal van lokale partners, een nieuwe ontmoetingsplek van. Meer info over dit project vind je hier. Heb je zin om mee te werken of ken je zelf mensen uit de buurt? Vertel hen dat we eraan komen!

  • Trouwens, wil je onze visie over hoe publieke ruimte (opnieuw) in te vullen, te delen en te claimen, dan kun je op 22/10 in het Concertgebouw van Brugge terecht, voor de Pulse-trefdag . En ook over de grenzen kijken ze naar wat er in Brussel allemaal beweegt. Op 21 en 22/11 zijn we aan de slag in Leeds (UK) op de Child in the City International Seminar. 

 

Warme en fijne herfstmaanden!

Team Cultureghem

Een reactie achterlaten