The Barattoir Cook Book

Dit kookboek is geen receptenboek als een ander.
Achter elke bladzijde en achter elk gerecht zit immers een verhaal. Verhalen van mensen uit alle hoeken en windrichtingen. Verhalen die pas een gerecht worden, als je ze deelt.
Groenten op overschot opnieuw een bestemming geven en recepten van over heel de wereld verenigen rond één lange tafel.
Dat is wat wij doen, dat is wie wij zijn.
Dit boek wil al die verhalen ook in je eigen keuken doen waaien en een inspiratiebron zijn voor duurzame en gezonde voeding.

Lees meer

Ketmet Kick-Off 2019

Op woensdag 3 april start het 4de seizoen van KETMET.
 
Een hele lente, zomer en herfst transformeren we Abattoir opnieuw in het grootste overdekte speelplein van Brussel.
 
Open en gratis voor iedereen.
 
Je kan er tussen 13 en 16u grenzeloos spelen met alle beschikbare playboxen of de plek zelf als speeltuin gebruiken.

Lees meer

WINTERKETMET

Als je ‘s morgens de deur achter je dichttrekt, voel je het aan je handen, voel je het aan je neus. Winter is coming. Nu al draait de Brusselse Winteropvang overuren om niet alleen daklozen een warm bed aan te bieden tijdens koude nachten, maar ook gezinnen met kinderen de nodige bescherming en veiligheid te bieden. Cultureghem en haar partners voegen daar vanaf vandaag speeltijd aan toe: WINTERKETMET op woensdagnamiddag.
 

Lees meer

Beste vrienden van Cultureghem,
 
Niet zonder trots heeft het hele Cultureghem-team deze week de PYBLIK-prijs gekregen. De PYBLIK-prijs is een tweejaarlijkse onderscheiding die ‘goeie Brusselse praktijken inzake publieke ruimte’ in de kijker zet. Dit jaar lag de focus op het belevingsaspect van deze ruimte en ‘op welke manier ze worden waargenomen, toegeëigend én de sociale cohesie versterken’.
 

Lees meer

Het thema van de prijs lag dit jaar op belevingen in de publieke ruimte. Cultureghem won de prijs voor haar projecten in de slachthuizen van Anderlecht. En dat allemaal dankzij onze mobiele keukens en PLAYBOXEN, onze reuzegrote mobiele speelkoffers.

Lees meer